Pages

06 martie 2011

Concursuri Euro desk

Revin cu cateva concursuri promovate de catre EuroDesk cu legaturi in diferite domenii (pentru mai multe detalii dati click pe titlurile concursurilor):

Premiul Robin Cosgrove 2010-2011  - data limita de inscriere 31 martie 2011
Tinerii din intreaga lume, pana in 35 de ani, sunt invitati sa trimita articole nepublicate care sa prezinte idei inovatoare si creative pentru promovarea eticii in finante.


Vino voluntar la EuroBasket 2011 - data limita de inscriere 25 martie 2011
Campionatul EuroBasket 2011 va avea loc intre 31 august si 18 septembrie in sase orase din Lituania: Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys si Alytus.
Fani ai baschetului si voluntari din lumea intreaga sunt invitati sa se inscrie pentru a avea sansa de a participa si contribui la eveniment, muncind alaturi de vedetele de top ale baschetului european.

Targul de Stiinta Google 2011 - data limita de inscriere 4 aprilie
Targul de Stiinta Google in parteneriat cu CERN, LEGO Group, National Geographic si Scientific American a lansat un foarte interesant si important targ de stiinta online care se adreseaza elevilor din intreaga lume cu varsta cuprinsa intre 13-18 ani. Acestia, individual sau in echipe de cate trei, trebuie sa construiasca si sa trimita un proiect stiintific (prin fotografii sau clipuri video) interesant si creativ, relevant pentru lumea de azi.




Concurs international de eseuri 2011: Tineretul si migratia - data limita de inscriere 17 martie 2011
Banca Mondiala invita toti tinerii cu varste intre 18 si 25 de ani din lumea intreaga sa participe la acest concurs international. Ei trebuie sa trimita un eseu sau un film video care sa raspunda la urmatoarele intrebari:
  • Care este impactul pe care l-a avut migratia (internationala sau interna, intr-o tara de trimitere sau de primire) asupra ta, familiei tale, comunitatii sau tarii tale?
  • Cum percepi beneficiile migratiei (mai multe oportunitati pentru tineri) si riscurile sale (exodul de creiere, emigrarea ilegala si exploatarea tinerilor migranti)?
  • Ce actiuni recomanzi pentru sporirea oportunitatilor pentru tinerii migranti in tarile lor de destinatie si in tarile lor de origine?
 Succes!!!

0 comentarii: