Pages

12 decembrie 2010

Unde au ascuns spiritul Craciunului?


De cand ma stiu, cu aproape o luna inainte de Craciun tot ceea ce ma inconjura incepea sa "miroasa" a sarbatoare, la propriu si la figurat. Braduti impodobiti frumos, magazine aranjate, colinde, oameni entuziasmati vedeai cam peste tot.

Anul asta e straniu, eu una nu am simtit spiritul pre-Craciun, care, da e doar peste vreo 3 saptamani, dar totusi...Sa fie criza de vina? Eu nu prea cred, adica, sa fim seriosi, peste tot se folosesc cam aceleasi ornamente, poate doar se mai cumpara cateva noi, le era atat de greu sa le si foloseasca?

Unde au ascuns spiritul Craciunului cu miros de sarbatoare?Nici macar reclamele nu mai sunt in spiritul Craciunului. N-as putea spune ca pentru mine aceasta sarbatoare mai este la fel cum era cu 10 ani in urma, dar macar incerc sa vad partea plina a paharului, si sa nu uit ceea ce reprezinta. Chiar totul se rezuma la bani si cadouri? Eu zic ca aceasta sarbatoare semnifica mai mult, mult mai mult.

Sper ca macar Ajunul Craciunului sa ramana la fel, cu miros de cozonac, brad, vin fiert, colinzi si umanitate, pentru ca in primul rand Craciunul inseamna a fi uman. Spirit al Craciunului, copilul din mine iti sugereaza sa apari.



0 comentarii: